Софийска градска прокуратура (СГП) започна разследване по сигнал за закана с убийство,

...
Софийска градска прокуратура (СГП) започна разследване по сигнал за закана с убийство,
Коментари Харесай

СГП разследва случай с кандидат за общински съветник, отправял закани за убийство

Софийска градска прокуратура (СГП) стартира разследване по сигнал за закана с ликвидиране, отправена на 15 октомври в гр. Ямбол.

Сигналът е подаден в РУ-Ямбол и в хода на работата по него органите на Министерство на вътрешните работи са предизвестили лицето, за което се твърди, че е отправяло закани. Установено е, че твърденията се отнасят до отправена закана от лице, което е имало имунитет все още на действието, защото е било регистрирано като претендент за общински консултант. Поради това материалите по случая са изпратени на СГП, която неотложно одобри преписката по подготвеност и образува досъдебно произвеждане. 
 
Разследването е възложено на следовател от отдел „ Следствен “ на СГП, защото според наложителния правилник на Наказателно-процесуалния кодекс следствието по каузи за закононарушения, осъществени от лица с имунитет, се организира от следователи.  

В хода на следствието ще бъдат извършени всички нужни действия за откриване на обективната истина. В тази връзка са дадени съответни инструкции от наблюдаващия прокурор и същите са в развой на осъществяване от водещия следствието следовател. 

Работата по случая продължава.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР